Kuru Yemiş

Türk mutfağının zenginliğinin en önemli göstergelerinden biri de kuru yemişler. Onlarca çeşidi, farklı aroma ve lezzetleriyle her biri yiyecek Türk kültürünün zenginliğini yansıtıyor. Besleyici oldukları kadar sağlıklılar ve pek çok diyet programında ara öğün olarak öneriliyorlar.

Kuru yemişler Türk kültüründe mutluluğu ve paylaşmayı çağrıştırıyor.

Uzun süreli masaların vazgeçilmez üyesi kuruyemişler, Türkiye’de çok yaygın. Parklarda ya da deniz kıyısında dolanırken, çekirdek çitleyen biri görmemeniz imkansız. Antep fıstığı daha özel anlar için, bazen de baklavanın pekiştiricisi. Fındık ve badem de varsa karşınızda lüks çerezler. Tuzlu fıstık ise tam bir orta sınıf. Kuru yemişler Türk kültüründe önemli demiştik!

Türk kültüründe kuru yemişler paylaşılır. Fındık, badem, Antep fıstığı veya çekirdek, hangi türde olursa olsun sevdiklerinizi sevindirecek bir jest. Siz de yüzyıllardır bir çok anıya eşlik eden kuru yemiş çeşitlerini, en iyi üreticilerin süslediği ATÜ Old Bazaar raflarında bulabilirsiniz.