Baharat

Baharat, Türk mutfağı kültürünün olmazsa olmazlarından. Büyüleyici Türk mutfağının ana içeriklerinden olan baharat ailesi, kendi ismini verdiği ticaret yolundan (Baharat Yolu) tüm dünyaya yayıldı kendi kültürünü oluşturdu.

Gurme tariflerden sokak lezzetlerine kendine hemen hemen her tarifte yer bulan baharatlarla acı tatlı veya ekşi; yiyeceklere yeni bir lezzet katmak çok kolay.

Türkiye, farklı kültürlerin bir araya geldiği bir ülke. Kozmopolitlik sayesinde ülkenin her bölgesinde farklı baharatların yoğunluğu hissediliyor. Ege ve Marmara’da kekik, Güneydoğu Anadolu mutfağının vazgeçilmez öğesi kırmızı pul biberi ya da birbirinden lezzetli karabiber, kimyon, kişniş gibi yüzlerce baharat çeşidine Türk mutfağında mutlaka rastlarsınız.

Türk mutfağının gizli sırrı baharat çeşitlerinin birinci sınıf yerel üretimlerini ATÜ Old Bazaar raflarında bulabilirsiniz.