Şarküteri

Et ve süt ürünleri… Dünyaya damga vurmuş, tüm toplumlar tarafından takdir gören tüm mutfakların başlıca aktörleri. Türk kültüründe şarküteri tam bir gurme işi. Pastırma, sucuk ve kavurma gibi müthiş et lezzetlerinin yanı sıra ülkenin her bölgesinde kendine özgü bir peynir çeşidi bulabilirsiniz.

Pastırmasıyla ünlü Kayseri, sucuğuyla popüler Afyon ve dünyaca ünlü Kars kaşarı… Türkiye tam bir şarküteri ülkesi!

Yüksek rakımlarda otlanan hayvanlardan elde edilen etlerin ustalıkla işlenmesi ile ortaya çıkan et ürünleri Türk kültüründe kahvaltılara renk katar. Sadece kahvaltı değil, sandviçlerde de çok iyi giderler. Tıpkı farklı iklim ve coğrafi şartlarda üretilen çeşit çeşit yerel peynir gibi.

Her şehrin kendine özgü yöntem ve tariflerle ürettiği Türk peynirleri bugün dünyanın her tarafında masaları süslerken, siz de Erzincan tulumu, ezine peyniri, kaburga fümesi, pastırma ve sucuk gibi onlarca et ve peynir çeşidini ATÜ Old Bazaar reyonlarında bulabilir, eşsiz Türk lezzetlerini dünyanın dört bir yanına güvenle götürebilirsiniz.