Sürülebilir Gıda
Hızlı bir atıştırmalığa ihtiyaç duyulan anların tatlı seçenekleri bal ve reçel, Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Ünü dünyaları aşmış Türk kahvaltısında karşınıza çıkan bal ve reçeller, aslında birçok kullanılıyorlar. Arıcılık ve reçel yapımı doğal ve organik üretimin yapıldığı alanlarda çok yaygın, yani aradığınız o işlenmemiş direkt doğadan gelen lezzeti Türkiye’nin her köşesinde bulabilirsiniz.
Türkiye’de mücevherden daha değerli bir bal var: Anzer balı.
Bal ve reçeller, tatlı arzu edilen durumlar için sağlıklı bir alternatif. Modern günlerin insanı, gıdada doğallığın ne kadar önemli olduğunu keşfetmiş durumda. Türk üreticileri bu konuda uzman, Karadeniz ile Doğu Anadolu balları pek bir meşhur ama diğer bölgelerin geri kaldığını sanmayın. Reçel üretimine ise her evde rastlayabilirsiniz. Meyve toplama zamanlarında reçellik olanlar ayrılır!
Karadeniz’in ulu dağlarından veya Doğu Anadolu’nun el değmemiş doğasından gelen balları, portakal reçeli ile süt reçeli gibi otantik tatları ATU Old Bazaar’ın renkli raflarında bulabilirsiniz. Seyahatlerinize tatlı bir sürpriz katmak isterseniz, bekleriz!