Yağlar & Soslar
Yağlar ve soslar olmasaydı, yemek kültürümüz kesinlikle çok lezzetsiz olurdu. Sebzelerimiz yalnız kalır, salatalarımız tatsızlaşır, etlerimiz ise kurur giderdi. Neyse ki varlar ve mutfaklarımızı şenlendiriyorlar. Özellikle Türk kültüründe bu lezzetlere hemen hemen her tarifte rastlayabilirsiniz.
Muhteşem ötesi zeytinleri ile bilinen Türkiye’de zeytinyağı hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek.
Zeytinyağı, hafif yemeklerde ve mezelerde sıkça kullanılır ve tariflere kendi ismini verir. Zeytinyağlı fasulye mesela, kesinlikle denenmeli! Her Akdeniz ülkesi gibi bir zeytin bölgesi olan Türkiye, tamamen el işçiliğiyle hazırlanan yüzde yüz doğal zeytinyağları ile pek ünlüdür. Türkiye diyorsak ayrıca ekşisinden de bahsetmemiz gerekiyor, doğal şeker tadının yanı sıra kendine has bir lezzetli olan bu sos, salatayı bir üst noktaya çıkarıyor.
Dünyada marka haline gelmiş Türk zeytinyağının ve nar ekşisinin farklı türlerini ATÜ Old Bazaar’da bulabilir, yemeklerinizi İstanbul’dan gelme sırla bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.