Kuru Meyve
Osmanlı mutfağının gizli hazinesi kuru meyveler, otantik tariflerle konuk şaşırtmanın yanı sıra sağlıklı bir yaşam hedefleyenler için bulunmaz bir nimet. İsimlerinden de belli olduğu üzere meyvelerin çeşitli tekniklerle kurutulması ile elde ediliyorlar. Kimi yerel bölgelerde, kuru meyveler kuruyemişlerle karıştırılarak yemesi pek keyifli gıdalara dönüşüyor. Mesela cevizli incir, bu iki lezzeti sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir alternatif.
Kuru meyveler yüksek oranda C vitamini içerir. Bağışıklığı kuvvetlendirmek için ne kadar da lezzetli bir yol!
Kuru kayısı ve kuru incir, Türk kültürünün en ünlü kuru meyveleridir. Hazmı kolaylaştırır ve tatlı krizi için kesinlikle sağlıklı bir alternatiftir! Üstelik doğal ve organik olarak üretilirler. Bunların yanı sıra bazı meyveler kurutuldukları zaman şekerlenerek daha da tatlı hale getilir. Şekerlenmiş kurutulmuş portakal dilimleri, çilek cipsleri ve ayva dilimi gibi besinler, bunlara birer örnek. Kurutulmuş meyvelerin hamur haline getirip şekerle tatlandırılmasına da pestil denir.
Kayısı, elma, üzüm, yaban mersini gibi bir çok meyve, kuru haldeki faydaları göz önüne alındığında, yıl boyunca sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak tercih edilebilir. ATÜ Old Bazaar raflarında birçok kuru meyve çeşidine ulaşabilir, sevdiklerinize sağlıklı ve lezzetli bir hediye alabilirsiniz.